Начало / Образование / Общински съвет – Плевен даде съгласие по проект за енергийна ефективност на гимназия „Интелект“

Общински съвет – Плевен даде съгласие по проект за енергийна ефективност на гимназия „Интелект“

 

Общински съвет – Плевен даде съгласие Община Плевен в качеството си на бенефициент да кандидатства с проект за основен ремонт и въвеждане на мерки за енергийна ефективност в ДФСГ „Интелект“ – Плевен. Проектът е по процедура „Подкрепа за професионалните училища в република България“ по Оперативна програма „Региони в растеж“ 2014 – 2020 г. и е на стойност 1 400 000 лв. с ДДС, става ясно от решението на съветниците.

„Смятам, че с тези немалко средства ще се направи едно добро саниране на сградата. ДФСГ „Интелект“ е едно от добрите ни училища не само на територията на община Плевен, но бих казал и в област Плевен“, коментира във връзка с решението Председателят на Общинския съвет Мартин Митев. Той поясни, че съгласието на местния парламент по проектното предложение е необходимо, за да бъдат изпълнени изискванията на Оперативната програма за гарантиране на устойчивост на резултатите от проекта. Съгласно решението, предназначението на сградите, които ще бъдат обект на ремонти по проекта, няма да бъде променяно за период не по-малък от 5 години след приключване на дейностите.

На редовното си заседание през август Общинският съвет прие и решение, с което определи като второстепенни разпоредители с бюджет към Община Плевен за 2016 година четири професионални гимназии в града – ПГ „Захарий Зограф“, ПГ по лозарство и винарство „Ал.Стамболийски“, ПГ по хранително – вкусови технологии „Луи Пастьор“ и ПГ по мениджмънт и хранителни технологии. Посочените четири учебни заведения бяха преобразувани от държавни в общински училища с решение на местния парламент, прието на редовната сесия през март тази година. Процедурата по прехвърляне на дълготрайните материални активи на тези четири гимназии не е завършена.

На сесията, провела се на 25 август, Общински съвет – Плевен прие решение и за дофинансиране на маломерна паралелка втори клас в НУ „Св.св. Кирил и Методий“ – гр.Славяново за учебната 2016-2017 година.

Прочетете също:

Спартак без бразилските попълнения и за мача срещу Добруджа (Добрич)

Тази събота, от 18 часа ОФК Спартак посреща на стадион „Плевен“ в домакински мач Добруджа ...