Акценти
Начало / Общество / Общински етап на състезание по защита при бедствия и пожари проведоха в Долна Митрополия

Общински етап на състезание по защита при бедствия и пожари проведоха в Долна Митрополия

долна митрополия състезание

Днес в Долна Митрополия се проведе Общински етап на ученическото състезание „Защита при бедствия, пожари и извънредни ситуации”. Състезанието имаше за цел да се провери нивото на знания за поведение и действие за защита при различни видове бедствия, пожари, промишлени аварии, придобити през основния курс на обучение в системата на средното образование и да се популяризира дейността на ГДПБЗН сред подрастващите. Друга цел на състезанието бе да се стимулират учениците към по-задълбочено усвояване на знания, умения и навици за правилно поведение при рискови ситуации, оказване на помощ и взаимопомощ и работа в екип.

В състезанието взеха участие пет отбора от общинските училища, в които бяха включени ученици от шести и седми клас. Участниците преминаха през два етапа на проверка на знанията и уменията – теоретична проверка на знанията и проверка на практическите умения.

Най-висок резултат при проверка на теоретичните знания постигна Николай Петковски от ОУ „СВ.св.Кирил и Методий“ – село Ставерци, който получи специална награда.

В състезанието на първо място се класира СОУ ”Васил Априлов” – Долна Митрополия, на второ място СОУ ”Евлоги Георгиев” –Тръстеник, а на трето – ОУ ”Св. св. Кирил и Методий” – Ставерци. Отборите, класирани на призовите места, получиха грамоти и купи, осигурени от кмета на община Долна Митрополия г-жа Поля Цоновска.

Прочетете също:

Прокуратурата започна разследване на пожара в Медицинския университет в Плевен

В Районна прокуратура град Плевен е образувано досъдебно производство за престъпление по чл. 330, ал.1 ...