Начало / Политика / Общинските съветници от БСП: Извънредната сесия е опорочена!

Общинските съветници от БСП: Извънредната сесия е опорочена!

Община Плевен

Институционална и политическа немощ показва свикването на извънредна сесия от 17,30 ч на 23 май, петък, в Заседателната зала на Община – Плевен, вместо в отредената за провеждане на сесии зала „ Гена Димитрова”, заявиха от  групата на БСП в местния парламент. Освен това е подменен дневния ред, предложен от вносителите – 19 общински съветници от всички групи, без тези на ГЕРБ, се подписаха за дневен ред от две точки, а предложеният от председателя изненадващо е допълнен с още две. Направените допълнения променят смисъла на основния дебат, чийто акцент беше върху стила на работа на общинското ръководство и кризата в управление на Община Плевен, а също и набелязване на спешни мерки за преодоляване на съществуващи слабости и проблеми. Припомняме, че съветниците, поискали извънредна сесия чрез подписка и подкрепа са 26 и очакват кметът проф. Димитър Стойков да прояви достойнство и морал и да подаде своята оставка.

Определената за извънредна сесия Заседателна зала не е оборудвана технически за нормално провеждане на заседанието – в нея липсва система за електронно гласуване, едва ще събере всички 41 съветници, не осигурява свободен достъп за граждани и осуетява възможността им да слушат дебата по местното радио.  Часът също е спорен – неприемливо е сесията да стартира в края на работния ден. Цялата организация на извънредното заседание, подмененият дневен ред , ограниченото право на гражданите да получат пряко достоверна информация, цели да заглуши и разводни дебата. Това подсказва страх, немощ и притеснения  в управляващото общината мнозинство, смятат от БСП.

 Групата общински съветници от БСП обмислят свикване на още една извънредна сесия, когато ще предложат да се обсъди начина на работа на Общинския съвет и по- конкретно на неговия  председател Дарин Ангелов

Прочетете също:

При близо 42% обработени протоколи в Плевен партията на Слави с най-много гласове

При 41.67% обработени протоколи от СИК в РИК – Плевен партията на Слави Трифонов – ...