Акценти
Начало / Общество / Община Плевен ще подкрепи Кресна при преодоляване на щетите от пожарите

Община Плевен ще подкрепи Кресна при преодоляване на щетите от пожарите

Община Кресна стартира национална кампания за възстановяване на щетите от едни от най-големите пожари в страната, бушували шест дни на територията. Размерите на екологичната катастрофа поставят под заплаха съществуването и устойчивото развитие на района. Безвъзвратно са загубени близо 20 000 дка горски площи, изпепелени са пасища, земеделски земи и селски стопанства. Само за възстановяване на горските масиви по оценка на експерти са нужни 15 000 000 лв. и поне 50 години.

Община Кресна се обръща с молба за човешка съпричастност и съдействие към всички български и чуждестранни институции и граждани да дарят парични средства, строителни материали и вътрешно обзавеждане за изгорелите къщи и селскостопански постройки в засегнатите селища. Създадена е организация и могат да бъдат приемани и помощи в хранителни продукти и консерви за изхранване на пострадалите от пожара. С благодарност ще бъдат приемани и вещи от първа необходимост /одеяла, постелъчно бельо, завивки, топли дрехи и обувки/.

Пожарите са лишили местните хора от  възможности да съберат  сено за изхранване на животните в засегнатите села през зимата. В тази връзка е създадена организация и за складиране на дарения – концентрирани и груби фуражи, сено и слама.

Банковата сметка, на която могат да се даряват парични средства в подкрепа на пострадалите от пожара и за преодоляване на щетите, е:

ОБЩИНА КРЕСНА

Интернешънъл Асет Банк АД – клон Благоевград

IBAN BG08IABG74588401242700

BIC IABGBGSF

Прочетете също:

Официално представят сборника „150 години Вътрешна революционна организация“

На 30 септември в Регионален исторически музей – Плевен, ще се състои официалното представяне на ...