Акценти
Начало / Общество / Община Кнежа с указания към етажната собственост в условията на епидемия от COVID-19

Община Кнежа с указания към етажната собственост в условията на епидемия от COVID-19

Във връзка с въведеното извънредно положение на територията на Република България и предвид националните мерки за ограничаване разпространението на вируса COVID-19 от Община Кнежа са изготвили указания към управителите на етажната собственост. Освен да следят да следят за санитарно-хигиенните изисквания във входа, те трябва да осигурят дезинфекция на входа с препарат на хлорна основа или белина минимум 3 (три) пъти седмично.

При констатирани случаи на лица с положителни резултати за COVID-19 и поставяне на изолация с домашно карантинно лечение, от Община Кнежа, ще бъде извършено 3-кратно дезинфекциране на входа в рамките на 24 часа от установяването му, се посочва в указанията.

При установяване на нарушаване на карантината да се уведомяват органите на РУ-Кнежа, противоепидемичен контрол на РЗИ – тел. 0879 12 52 64 или Оперативен дежурен към Община град Кнежа -денонощно тел. 09132/7305.

В разпратеното до управителите на етажната собственост писмо са изброени случаите на COVID-19, при които се налага домашна изолация и лечение:

– асимптоматични лица (открити като контактни или в хода на проведени епидемиологични проучвания);

– лица с леки клинични оплаквания (телесна температура < 38 С, кашлица, неразположение, хрема, възпалено гърло, стомашно-чревни симптоми, като гадене, повръщане и /или диария, без промени в психичния статус (т.е. объркване или летаргия) и без придружаващи хронични заболявания или имунокомпрометиращи състояния и др.).

– на задължителна изолация и хоспитализация в лечебно заведение на територията на съответната област подлежат следните потвърдени случаи COVID-19:

– възрастни лица ≥ 60 г., независимо от клиничното протичане на заболяването;

– лица с придружаващи заболявания или имунокомпрометиращи състояния, независимо от клиничното протичане на заболяването;

– лица с тежко клинично протичане като задух или затруднено дишане, появата на храчки или хемоптое;

– лица с невъзможност за изолация и лечение в домашни условия, независимо от клиничното протичане на заболяването.

Прочетете също:

Община Плевен подписа с МРРБ споразумения за финансиране на три инфраструктурни проекта

Кметът на Община Плевен д-р Валентин Христов подписа с Министерството на регионалното развитие и благоустройството ...