Акценти
Начало / Здравеопазване / Общината и болницата в Кнежа отпускат стипендии за студенти по медицина

Общината и болницата в Кнежа отпускат стипендии за студенти по медицина

През идващата година Община Кнежа и МБАЛ – Кнежа ще започнат да подпомагат финансово студенти и кандидат-студенти по медицина от общината. Те ще получават стипендии, с които ще могат да покриват семестриалните си такси и част от разходите си за обучение, съобщи кметът Илийчо Лачовски.
Кандидатите трябва да отговарят на две условия: да са с постоянно местожителство в община Кнежа и да са настоящи студенти или бъдещи студенти по медицина (във всички направления на специалността, включително зъболекари и фармацевти).
След завършването им, МБАЛ – Кнежа ще предостави възможност и условия за работа на бъдещите лекари и медицински специалисти по съответните направления на завършената специалност.
„Основната цел на тази наша инициатива е да подпомогнем и стимулираме младите хора в общината, както и да им дадем възможност да работят в Кнежа и бъдат в полза на нашето общество. Във времена на световна пандемия, един от най-сериозните проблеми в нашия район, а и в цяла България, е липсата на медицински персонал. За да се справим с него, е необходимо да имаме добре подготвени кадри, които да предлагат качествено здравеопазване“, обясни идеята кметът на Кнежа.
Повече информация относно кандидатстването и необходимите документи може да се получи на тел: 0878 888 612.

Прочетете също:

Община Плевен проучва възможността да се ползва непитейна вода за захранване на Каскадата

Ръководството на местната администрация в Плевен възложи проучване на възможността за захранване на Водната каскада ...