Начало / Образование / Образователните институции в област Плевен са готови за откриването на новата учебна година

Образователните институции в област Плевен са готови за откриването на новата учебна година

В област Плевен учебната 2020/2021 година ще се открие в 103 училища, 77 детски градини, 6 центъра за подкрепа на личностното развитие и 2 центъра за специална образователна подкрепа, информират от Регионалното управление на образованието в Плевен. За тази година с Решение № 584/20.08.2020 г. на Министерски съвет са одобрени 24 иновативни училища от областта – 2 начални училища, 9 основни, 5 средно, 1 профилирана гимназия, 5 професионални гимназии и 2 обединени училища.

Училищата и детските градини са в готовност за откриване на учебната година на 15 септември, заявено и потвърдено от директорите на образователните институции с предоставяне на изисканата  информация по определени индикатори.

Всички образователни институции в областта са снабдени с необходимата задължителна документация за началото на учебната година. В голяма степен училищата и детските градини са обезпечени с педагогически специалисти.

Във връзка с ограничаване на рисковете от разпространение на COVID -19, образователни институции са осигурени с необходимите дезинфектантни средства, както и са приети от всички Педагогически съвети разработените мерки и правила, съобразно спецификата на образователната институция,  по Насоките за работа на системата на училищното образование през учебната 2020-2021 година в условията на COVID-19 .

Няма учебни заведения от област Плевен, които да не са осигурени със средства за отопление през есенно-зимния сезон. Сключени са необходимите договори за отопление и доставка на гориво.

Една детска градина (ДГ „Щастливо детство“, с. Долни Луковит) и едно училище (ОУ „Алеко Константинов“, Червен бряг) нямат получено разрешение от РЗИ към момента, тъй като извършват ремонтни дейности, но институциите ще бъдат посетени от РЗИ повторно до 14.09.2020 г.

Към момента ремонтни дейности се извършват в 5 училища в областта, като те ще продължат и след 15 септември, но няма да попречат за откриването на учебната година и провеждането на учебния процес.

Прочетете също:

Децата до 14 години ще пътуват с безплатни карти в градския транспорт

От 1 февруари децата до 14 навършени години в Плевен вече ще пътуват безплатно по ...