Акценти
Начало / Здравеопазване / Област Плевен  все още в „жълтата зона” по заболяемост от КОВИД-19

Област Плевен  все още в „жълтата зона” по заболяемост от КОВИД-19

Намаляват разликите между различните региони в страната по отношение заболяемостта от КОВИД-19, но все още има области, които са с по-високи стойности и попадат в „жълтата зона”. Това съобщи главният държавен здравен инспектор доц. Ангел Кунчев на брифинг днес. В групата на областите с по-високи показатели попада област Плевен заедно с областите Враца, Варна, Перник, Русе, Кюстендил.

 По отношение на заболеваемостта България е на 27-о място сред страните от ЕС и на 9-то място по смъртност, съобщи доц. Кунчев.

Добрите показатели са в резултат от въвеждането на противоепидемичните мерки, подчерта здравният министър Костадин Ангелов. Той съобщи, че в рамките на седмица броят на излекуваните е повече от три пъти по-голям от този на новите случаи.

По-рано с тези данни е запознат премиера Бойко Борисов, който е препоръчал да бъдат разрешени плановите операции. „Сега, при тези данни, не е нужно да чакате и края на месеца, понеделник или вторник, пускайте заповед и информирайте хората за възобновяването им“, е разпоредил премиерът Борисов на здравния министър.

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...