Акценти
Начало / Общество / Областният управител на Плевен бе в Румъния по повод Програмата за трансгранично сътрудничество  

Областният управител на Плевен бе в Румъния по повод Програмата за трансгранично сътрудничество  

 

Областният управител на Плевен Мирослав Петров участва в Осмото редовно заседание на Съвместния комитет за наблюдение на Програмата за трансгранично сътрудничество Интеррег V-А Румъния – България  2014 -2020 година, съобщиха от пресцентъра на Областната администрация. Заседанието се проведе в град Крайова, Румъния.

По време на заседанието бе приет  Годишен доклад за оценка на напредъка по изпълнение на Програмата за 2016 г. В документа бяха отчетени извършените през годината дейности и постигнатите резултати, в това число брой одобрени проекти на бенефициенти, сключени договори и депозирани искания за възстановяване на извършени по проектите разходи.

Членовете на Комитета за наблюдение на Програмата за трансгранично сътрудничество Интеррег V-А Румъния – България  2014 -2020 година разгледаха и одобриха Протокола от предишното заседание в Кълъраш.

Във видео презентация на ЕК бяха представени ролята и функциите на Съвместните комитети за наблюдение при бъдещото изпълнение на програмите с трансграничен и транснационален обхват.

Осмото редовно заседание на Съвместния комитет за наблюдение бе ръководено от Юлия Херцог – представител на Управляващия орган /Министерство на регионалното развитие, публичната администрация  и европейските фондове на Република Румъния/ и Мария Дузова – представител на Националния партниращ орган от българска страна / Министерство на регионалното развитие и благоустройството/.

Участие във форума взеха представители на изпълнителната власт от България и Румъния, окръжните съвети и областните администрации, както и представители на асоциации на общините в българо-румънската погранична зона.

Прочетете също:

Две подвижни секционни комисии ще обслужват хората с увреждания в изборния ден

Две подвижни секционни избирателни комисии ще има в община Плевен на предстоящите на 11 юли ...