Акценти
Начало / Общество / Областният управител Мирослав Петров присъства на тържествената – заря проверка в памет на Ботев във Враца

Областният управител Мирослав Петров присъства на тържествената – заря проверка в памет на Ботев във Враца

Областният управител Мирослав Петров присъства на тържествената – заря проверка по повод 143 –та годишнина от смъртта на поета-революционер Христо Ботев във Враца. Събитието уважи Президента Румен Радев. Сред гостите бяха още народни представители, министри, политически лидери духовници и общественици.

Съвременното робство на апатията и песимизмът са ни стиснали за гърлото, каза в тържественото си слово кметът на Враца Калин Каменов. Той посочи една важна задача на съвременното общество – да учи децата на България да ценят свободата и обичат своята родина.

„Днес почитаме Ботев и падналите за нашата свобода. Правим го от сърце. Правим го по традиция. Но свободата не е традиция, а битка, позиция, отговорност, често и саможертва.“ С тези думи държавният глава Румен Радев се обърна към присъстващите на Тържествената заря-проверка във Враца по повод 143 години от подвига на Ботев и неговата чета.

В тържествения строй, наред с  военнослужещи от врачанското поделение, участваха ученици и студенти.

С венци и цветя, и с едноминутно мълчание на колене всички присъстващи изразиха своята признателност и благодарност към подвига на Ботев и на всички, жертвали живота си в името на свободата на отечеството.

Малко по-рано през деня областният управител Мирослав Петров, официалните гости, граждани и гости на Враца присъстваха на тържествения концерт в памет на подвига на поета-революционер Христо Ботев и неговите четници, който се състоя в Драматичния театър във Враца.

Прочетете също:

Две подвижни секционни комисии ще обслужват хората с увреждания в изборния ден

Две подвижни секционни избирателни комисии ще има в община Плевен на предстоящите на 11 юли ...