Акценти
Начало / Икономика / Областният управител Иван Петков ще участва в информационна среща по проект за развитие на социалната икономика

Областният управител Иван Петков ще участва в информационна среща по проект за развитие на социалната икономика

В Ловеч ще се проведе информационна среща в Ловеч по проект “Развитие на социалната икономика“, част от Националния план за възстановяване и устойчивост на Република България. Форумът ще се проведе на 23 февруари и се организира от областния управител на Ловеч инж. Светослав Славчев. Очаква се да присъства зам.- министърът на труда и социалната политика Надя Клисурска – Жекова.

На срещата са поканени областни управители, кметове на общини, представители на регионалните структури на работодателските организации, ръководители на социалните предприятия от Северозападния район. Сред участниците ще е областният управител на област Плевен Иван Петков.

Проектът „Развитие на социалната икономика” е насочен към развитие на регионалния капацитет за модернизация на предприятията на социалната и солидарна икономика чрез реформиране на политиката и прилагане на индивидуален подход спрямо потребностите на всеки отделен субект на социалната и солидарна икономика от висококвалифициран експертен състав.

На фона на пандемията се открои основен дефицит в политиката на социална и солидарна икономика – нейната слаба регионална застъпеност и липса на административен капацитет по места, който адекватно да отговори на потребностите на предприятията от социалната и солидарна икономика. В тази връзка, по проекта са създадени шест регионални центъра (фокус – точки), с териториално покритие в шестте района на страната по NUST-2 в следните областни градове: Благоевград, Пловдив, Ловеч, Габрово, Варна и Бургас. Целта е преди всичко да се осигури локална среда и регионално развитие чрез фокус – точките, среда, която благоприятства технологичното и ноу-хау развитие на субектите от социалната и солидарна икономика.

По време на информационната среща в Ловеч ще бъдат представени целите и дейностите на Регионалния център за предприятията на социалната и солидарна икономика.

Експерти по проекта ще запознаят с дейностите по него и с услугите, от които субектите на социалната и солидарна икономика в региона ще имат възможност да се възползват чрез Регионалния център.

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...