Акценти
Начало / Общество / Областна администрация – Плевен се включва в кампанията „Великден за всеки“

Областна администрация – Плевен се включва в кампанията „Великден за всеки“

Областният управител на Област Плевен  Марио Тодоров и Областна администрация – Плевен подкрепят Националната кампания „Великден за всеки“, която събира дарения за трапезата на нашите родители. Набират се както парични средства, така и хранителни продукти, които с доброволци ще бъдат раздадени в седмицата преди Великден на възрастните хора. С парите ще се закупят ваучери за храна на стойност по 20 лв. Те ще бъдат раздадени по предварително уточнени поименни списъци, предоставени от НОИ и включващи онези пенсионери, чиято пенсия е над минимума от 314 лв. и по тази причина няма да получат надбавката от 40 лв., която правителството отпуска за празника.

Нека проявим съпричастност към нашите родители, баби и дядовци, които имат най-голяма нужда да посрещнат достойно големия християнски празник – Великден!

Кампанията „Великден за всеки“ – „Дари празник на баба и дядо“, която се организира по идея на омбудсмана Мая Манолова,  набира средства по банкова сметка в УниКредит Булбанк, разкрита единствено за целите на кампанията с титуляр Български Червен кръст (БЧК). 

IBAN: BG53UNCR70001522802795

Банков код: UNCRBGS

SMS 1255 на стойност 1 лев, освободен от ДДС

Стационарен номер 0900 5 1255 на стойност 1 лев, освободен от ДДС

 

 

Прочетете също:

Днес имен ден празнува Доротея

На 5 юни Църквата почита Св. Доротей, на когото се приписват разказите за пророците, апостолите ...