Акценти
Начало / Последни новини / Нови медали за „Спартак Плевен XXI” от Държавно първенство

Нови медали за „Спартак Плевен XXI” от Държавно първенство

Състезатели на „Спартак Плевен ХХС” спечелиха пет медала от Държавното отборно първенство за мъже и жени над 50 и 65 години, което се проведе през миналата седмица в Разград. Първенството е от официалния спортен календар на БФШ-1928 г. и в него взеха участие отбори от цялата страна.

Надпреварата протече в три дисциплини – класически шах,ускорен шах и блиц.

 Отборът на „Спартак Плевен XXI” участва в групата над 65 години. И в трите дисциплини отборът спечели сребърните мадали, като шампион стана друг отбор от нашата област, този на „Михаил Тал“(Червен Бряг). Плевенчанки играха в състав Николина Андреева,Жана Миндева и Янка Дякова..

С голям интерес се очакваше надпреварата при мъжете, тъй като всички отбори бяха напълно равностойни. Те бяха съставени от по трима сътезатели и една резерва. Отборът на „Спартак Плевен XXI” участва в двете възрастови групи в турнирите по ускорен щах и блиц. Отлично се представи отборът при мъжете над 50 години. Отборът в състав мс Емил Шукин, Пламен Петков, Цвятко Цеков и Чавдар Андреев се класира на трето място на ускорения шах а на блица,  въпреки че започна турнира с неочаквана загуба,се мобилизира в следвашите срещи и без загубена среща до края спечели сребърните медали. С играта си се отличи мс Емил Шукин, който постигна най-добър резултат на първа дъска общо в двете дисциплини.

При старшата възраст над 65 години плевенчани в състав Енчо Андреев,Тодор Кирков и Иван Василев се класираха 5-ти и 6-ти в ускорения шах и блица .Плевенчани обаче все пак бяха най-възрастния отбор в първенството (78 години). Най-добре се представи  първата дъска на отбора мс Енчо Андреев ,а неговата съпруга Николина Андреева бе най-добре предствилата се от женския отбор.

С поредното си отлично представяне “Спартак Плевен XXI” отново доказа,че е един от водещите клубове в страната.На първенството бяха раздадени12 комплекта медала.Те станаха притежание на 9 клуба,а Спартак Плевен XXI”  и „Виктори“(Благоевград) с по 5 медал са с най-много спечелени от тях.

“Спартак Плевен XXI” е и от малкото клубове, които развиват шахмата във всички възрасти. Предстоят Държавните отборни първенства за юноши и девойки, в които клубът ще се представи с отбори за момчета до 14 години и девойки до 18 г.

Ръководството на клуба благодари на Община Плевен  за финансовата помощ,чрез която клубът участва на тези първенства.

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...