Акценти
Начало / Образование / Нови европейски хоризонти пред ДФСГ „Интелект“

Нови европейски хоризонти пред ДФСГ „Интелект“

След оспорвана 8-месечна надпревара с още 10 училища от цяла България, ДФСГ Интелект- Плевен извоюва правото да се нарече „ Училище- посланик на Европейския парламент“.

В рамките на този период ученици и учители от гимназията организираха различни инициативи и срещи с известни личности на тема: „Европейски съюз – приоритети и бъдеще“. Резултатът от тези усилия е приз-плакет, удостоверяващ званието и едно огромно удовлетворение у всички от наученото и от осъществените контакти.

Гимназия Интелект вече може да се похвали и с трети пореден спечелен европейски проект в областта на цифровите технологии на стойност 85, 000 евро. Той е по програма „ Еразъм +“ и ще даде възможност през следващата учебна година на 25 ученици и 7 учители да работят по тема: „ Цифровите технологии в управлението на бизнес процесите“ и да усъвършенстват своите професионални умения  на три-седмична трансгранична практика в град Брага, Португалия.

За периода 22-26 юни в  ДФСГ „Интелект“ са обявени Дни на отворените врати за всички кандидат-гимназисти и техните родители, с възможност за запознаване с материалната база, учебните планове и новите специалности на училището.

Прочетете също:

10 медела за ШКК „Спартак” – Плевен от Национално първенство по шотокан карате-до

Един златен, два сребърни и седем бронзови медала спечелиха каратеките  на Шотокан карате клуб „Спартак” ...