Начало / Култура / Новата изложба на Хъкъла – пир за очите и занимавка за въображението

Новата изложба на Хъкъла – пир за очите и занимавка за въображението

„38 платна, които бележат творческия път на Хъкъла, изпълнен с експерименти, за да намериш баланса, хармонията, себе си и в същото време да взривяваш, да интригуваш, да бъдеш различен и същият, да съхраниш сакралната енигма на традициите, опитвайки се да бъдеш мъдър и добър.Гледайте внимателно платната на Хъкъла, защото той ви е приготвил пир за очите и занимавка за въображението” – така уредникът на Арт център Плевен – Светла Тончева,  представи при откриването  новата изложба на плевенския художник Валентин Асенов – Хъкъла. Търсете и ще откриете, и купувайте, призова тя зрителите, които бяха изпълнили  залата на Арт център Плевен, за да споделят със своя колега и приятел радостта от новата му изложба.

Със специален поздрав от името на кмета Георг Спартански към автора се обърна и зам.-кметът Тодор Еленков.

img_4336hakala-izlojba

Тази година Валентин Асенов ще навърши  55 години, но изложбата не е посветена на годишнината му, а е повод да сподели с публиката това, което го е вълнувало през последната година и е разказал в платната си.

По думите на Валентин Асенов в нея той показва „едни по-изчистени във формата творби, в по-укротени, не толкова експресивни цветове”.

„Надявам се работите ми да въздействат като цвят, като организация и в тях всеки да открие нещо свое, тъй като това са едни абстракции, които всеки може да интерпретира по своему”, сподели художникът. Хъкъла казва, че изпитва радост, когато е усетил, че картината се получава. Но  се случва и да се изненада от крайния резултат. Като при една джаз импровизация – започваш от някъде, но никога не знаеш къде ще те отведе фантазията, казва той.

img_4335hakala-izlojba

img_4333hakala-izlojba

img_4332hakala-izlojba

img_4340hakala-izlojba

img_4331hakala-izlojba

hakala-izlojba

img_4348hakala-izlojba

 

 

Прочетете също:

Предстои нов избор на превозвачи по автобусни линии за 10 маршрутни разписания от квотата на Община Плевен

Да се проведат обществени поръчки за обществен превоз на пътници по автобусни линии от републиканската, ...