Начало / Крими / На съд са предадени двама шофьори, които причинили катастрофа и е пострадал медицински екип

На съд са предадени двама шофьори, които причинили катастрофа и е пострадал медицински екип

Районна прокуратура – Плевен внесе в съда обвинителен акт срещу двама водачи /на линейка и на лек автомобил/, които нарушили правилата за движение по пътищата и причинили катастрофа, при която са пострадали лекар и фелдшер  от  медицински екип.

Обвинението срещу двамата водачи  е за това, че на 14.09.2015 г.  в гр. Плевен на кръстовище, Бойко П. при управление на МПС със специален режим на движение – линейка и  Божидар К. при управление на лек автомобил „Митсубиши Колт“, нарушили  правилата за движение по пътищата и при условията на независимо извършителство по непредпазливост  причинили средни телесни повреди на повече от едно лице – на Емилия М. и на Светлана К., информират от Апелативна прокуратура Велико Търново.

Обвинението срещу Бойко П. е за това, че като  водач на МПС със специален режим на движение може да преминава при забраняващ сигнал на светофара,  но само след като намали скоростта, за да извърши това безопасно.

 Божидар К.  е обвинен за това, че при управление на лек автомобил нарушил правилата за движение по пътищата, като при приближаване  на автомобил  със специален режим на движение, като   водачи е длъжен да освободи достатъчно място на пътното платно и при необходимост да спре, за да осигури безпрепятственото му  преминаване.

катастрофа-линейка

На 14.09.2015г. на пътен участък Плевен – Русе,  настъпило ПТП с много ранени и загинали лица. На мястото били изпратени медицински екипи, между които и екип в състав Бойко П. – водач на линейка, Емилия М. – медицински фелдшер и д-р Светлана  К. Екипът направил един курс от мястото на произшествието до болницата и тръгнали отново към произшествието. Линейката се движила  с включена светлинна и звукова сигнализация. На кръстовището между ул.”Г. Кочев” и ул.”Хр. Ботев”  светофара светел червено, но водачът на линейката навлязъл в кръстовището, без да  намали скоростта и без да се увери, че може да направи това безопасно. По същото време към кръстовище с лек автомобил се придвижвал Божидар К., който при сфетофар–зелено навлязъл в кръстовището без да се съобрази с подадения от линейката светлинен и звуков сигнал – да намали  или да спре и да даде възможност да премине. В резултата на това настъпил удар между двата автомобила,  при  който линейката  се отклонила и се ударила в електрически стълб. Вследствие на произшествието били причинени телесни увреждания на двете пътнички  в линейката.

 Предстои насрочване на делото за разглеждане от съда.

Снимки: архив ИнфоПлевен

Прочетете също:

Тази вечер отново третират срещу комари в Плевен

Второ допълнително третиране срещу увеличената след продължителните дъждове популация на комари ще се проведе тази ...