Начало / Общество / На предстоящата сесия избират временно изпълняващ длъжността кмет на с. Ясен

На предстоящата сесия избират временно изпълняващ длъжността кмет на с. Ясен

Общински съвет – Плевен, ще избере временно изпълняващ длъжността кмет на кметство с. Ясен на заседанието, насрочено за 25 февруари. До избора се стигна след като Йото Добрев подаде оставка като кмет на населеното място и правомощията му бяха предсрочно прекратени с решение на ОИК – Плевен от 11.02.2021 г.

„Съгласно чл.42, ал.6 на ЗМСМА, когато пълномощията на кмет са прекратени предсрочно, Общинският съвет избира временно изпълняващ длъжността кмет за срок до полагане на клетва от новоизбрания кмет“, информира председателят на Общинския съвет Мартин Митев.

В същия член на Закона е записано, че за временно изпълняващ длъжността кмет на общината или кмет на района се избира един от зам.-кметовете на общината, съответно на района. Когато няма назначен зам.-кмет, временно изпълняващ длъжността кмет на общината или кмет на района се избира по предложение на общински съветник.

Предложението за избор на временно изпълняващ длъжността кмет на кметство с. Ясен е 11 точка в предварителния дневен ред на февруарското заседание на Общински съвет – Плевен.

Прочетете също:

Пожарни с включени сирени  обиколиха града по повод 145 години пожарно дело 

С тържествен водосвет пред сградата на Регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението” в ...