Начало / Образование / На благотворителен базар от ОУ „Д-р Петър Берон” събират средства в подкрепа на проект

На благотворителен базар от ОУ „Д-р Петър Берон” събират средства в подкрепа на проект

Във фоайето на зала „Катя Попова” днес беше организиран благотворителен базар от ученици от ОУ „Д-р Петър Берон” в Плевен. Заедно със своите родители, с подкрепата на Съюза на математиците – секция Плевен и на децата от ЦДГ „Незабравка” в Плевен учениците предлагаха различни предмети и лакомства. Целта е да се подпомогне съфинансирането на проекта за изграждане на Училищен център по природни науки и математика, който вече е одобрен на полуфинала от Фондация „Америка за България“, сега предстои финалната защита в началото на месец май, научихме от Ваня Дражева, директор на ОУ „Д-р Петър Берон” – Плевен.

022благотворителен базар

Тя обясни, че с изграждането на центъра ще  бъдат въведени интерактивните и дигиталните технологии в обучението и така то ще се приближи максимално до  образованието от 21 век.

Идеята за организирането на благотворителния базар е на родителската общност на ОУ „Д-р Петър Берон“, която подкрепя усилията на ръководството на училището в разработването и реализирането на проекта.

За неуспелите да се включат днес, ще има втора възможност на 28 април. Тогава във фоайето на ОУ „Д-р Петър Берон” през целия ден ще бъдат изложени предмети, които могат да бъдат закупени.

021благотворителен базар

Прочетете също:

В четвъртък публично отчитат изпълнението на Бюджет`2019 на Община Плевен

Обществено обсъждане на Отчета за изпълнение на Бюджета на Община Плевен за периода 01.01.2019 – ...