Начало / Крими / Началникът на Плевенската полиция се срещна с жителите на село Чомаковци

Началникът на Плевенската полиция се срещна с жителите на село Чомаковци

чомаковциДиректорът на ОДМВР – Плевен Венцислав Катинов се срещна днес с жители на село  Чомаковци.  Непосредствен повод за среща с населението е образуването на досъдебно производство, свързано с изнудване в условията на опасен рецидив.

Директорът на ОДМВР – Плевен бе категоричен, че полицията ще приложи стриктно спазване на законите на страната по отношение на всички, които рекетират, заплашват, извършват побоища или имат други прояви, нарушаващи добрия обществен ред. Катинов обясни, че всяка саморазправа ще опорочи образуваното досъдебно производство и ще превърне тъжителите в обвиняеми. Ръководството на ОДМВР – Плевен е предприело всички законови мерки за запазване на спокойствието в село Чомаковци. Там има засилено полицейско присъствие, жандармерията е осигурила дежурства, за да се следи за нарушения, а на установените извършители са наложени административни наказания, като събраните доказателства за престъпления са внесени в прокуратурата. Двама от лицата са привлечени в качество на обвиняеми и с решение на Плевенски окръжен съд са им взети мерки „Задържане под стража” и са приведени в Следствен арест – Плевен.

Директорът Катинов разясни още, че срещата с жителите е важна, защото полицията предприема всички адекватни, справедливи и законни мерки за борба с престъпността и опазването на добър обществен ред.

На срещата присъстваха кметът на село Чомаковци Павел Иванов, кметът на община Червен бряг Павлин Фильовски, началникът на отдел „Охранителна полиция” при ОДМВР – Плевен Йордан Дундаков и началникът на РУП – Червен бряг Лидия Петкова.

След срещата директорът на Плевенската полиция се срещна и с фамилията, чиито представители са обвиняеми по досъдебното производство.

Прочетете също:

Мъж от Гривица е нарушил 14-дневната карантина

Досъдебно производство е образувано в ОДМВР – Плевен за установено нарушаване на 14-дневна карантина. На ...