Начало / Образование / Националната научна сесия за студенти и преподаватели ще се проведе в Медицинския колеж

Националната научна сесия за студенти и преподаватели ще се проведе в Медицинския колеж

За 14-та година  Медицинският колеж към Медицински университет – Плевен ще е домакин на Националната научна сесия за студенти и преподаватели. Форумът ще се проведе на 6 и 7 октомври в залите на висшето училище.

Тази година в Националната научна сесия на колежа участие ще вземат общо 105 студенти и преподаватели от всички специалности на Медицинския колеж, както и от факултетите „Обществено здраве“ и „Здравни грижи“ на МУ–Плевен. Участници ще има и от още десет висши училища в страната.

Съвместно със студенти и преподаватели, със свои разработки в научната сесия, ще участват и медицински специалисти от МБАЛ „Авис Медика” – Плевен, УМБАЛ „Д-р Георги Странски” – Плевен и Специализирана болница по очни болести за активно лечение – Варна.

През двата дни на форума ще бъдат изнесени 49 доклада. Два пленарни доклада са предвидени в програмата на Националната научна сесия на Медицинския колеж: „Токсикологията – минало, настояще, бъдеще”, с автор доц. д-р Евгения Бързашка и „Социални аспекти на учене през целия живот”, с автор доц. И. Петкова.

Официалното откриване на Националната научна сесия ще е на 6 октомври от 13 часа в зала „Амброаз Паре“ на Телекомуникационния център към Медицинския университет.

Прочетете също:

Паметна плоча на българския стоматолог д-р Маргарит Маргаритов откриха в Плевен

Паметна плоча на българския стоматолог д-р Маргарит Маргаритов, изобретил пастата за зъби „Лакалут“, бе открита ...