Начало / Общество / Намаляване на регистрираните престъпления и увеличаване на разкриваемостта отчитат от Първо РУ – Плевен

Намаляване на регистрираните престъпления и увеличаване на разкриваемостта отчитат от Първо РУ – Плевен

Намаляване на регистрираните престъпления за първото полугодие на годината в сравнение със същия период на миналата година отчитат от Първо РУ – Плевен. Това става ясно от изпратената информация до Общински съвет – Плевен за състоянието на обществения ред и противодействието на престъпността за първото шестмесечие на 2020-ата година. Внесената справка от ръководството на  Първо районно управления в града предстои да бъде разгледана на заседание на Постоянната комисия по „Обществен ред и сигурност“, съобщават от пресслужбата на ОбС – Плевен.

За периода 01.01.2020г. – 30.06.2020 г. оперативната обстановка на територията на Първо РУ – Плевен по линия на криминалната престъпност показва следното: Регистрирани заявителски материали за извършени престъпления са общо 390, от които 87 са прекратени. За работа са останали 303, разкритите от тях са 110. С неизвестен извършител са регистрирани 230 престъпления и са разкрити 67 броя. Допълнително са разкрити 52 престъпления, извършени от предходни периоди. В сравнение с първото шестмесечие на 2019 г. се наблюдава намаление на регистрираните престъпления /заявителски материали/ с 64 броя от общозаведените и със 73 броя от тези, останали за работа, информира началникът на Първо РУ гл.инспектор Лидия Петкова. За регистрираните видове кражби статистиката показва 100 % намаляване при джебчийските кражби – за първото шестмесечие са регистрирани 2 такива заявителски материала, и двата са прекратени. Домовите кражби са 10, всичките с неизвестен извършител. Регистрирани са и 25 взломни кражби, 3 кражби от офиси, 10 от магазини, 7 случая на кражби от МПС, 10 на селскостопанска продукция, домашни животни и птици. През първото шестмесечие на 2020 г. в Първо РУ – Плевен са регистрирани 6 случая на измама, от които 2 са прекратени, а по останалите 4 работата продължава.

Анализът на статистическите данни показва, че със 7.45% се е увеличила разкриваемостта срещу неизвестен извършител на територията на Първо РУ – Плевен.

Пълната справка от Първо РУ – Плевен, е публикувана на интернет страницата на Общински съвет – Плевен: https://obs.pleven.bg/, раздел „Заседания“/„Заседания на постоянни комисии през месец август 2020“/ Заседание на ПК по „Обществен ред и сигурност“ – https://obs.pleven.bg/bg/zasedaniya-na-postoyanni-komisii-prez-mesets-avgust-2020-g

 

Прочетете също:

Предстои избор на превозвачи по четири автобусни линии от квотата на Община Плевен

Да бъде обявена обществена поръчка за превоз на пътници по автобусни линии от републиканската, областната ...