Начало / Последни новини / Най-малките шахматисти на „Спартак Плевен XXI“ с медали от три турнира

Най-малките шахматисти на „Спартак Плевен XXI“ с медали от три турнира

На 11 юни в град София се проведе 11-ят турнир за „Купата на МОЛ България“ по ускорен шах. Той се игра в 7 кръга по „Швейцарска Система“. В него участваха 68 състезатели от цялата страна. Сред тях бяха и четирима шахматисти от плевенския клуб „Спартак Плевен XXI“, като трима от тях взеха медали. Кристиан Георгиев отново доказа, че вече е име сред своите връстници и с 5,5 точки от 7 възможни спечели трето място в турнира и куп награди от спонсорите. Със същия брой точки на четвърто място се класира неговият съотборник Кристиан Милев. Кристиан, който е вицешампион на България по блиц, получи златния медал за-най-добре представил се състезател извън първите трима. Мартин Попов, който скоро ще навърши седем години, набра 5 точки и убедително спечели първото място при 6-годишните.

Четвъртият състезател на „Спартак Плевен XXI“ бе Йоан Илиев, за който това бе първо състезание за подобен род. Той се представи отлично, като спечели цели 4 точки и ако имаше награда за най-добър дебютант,,сигурно щеше да я получи, споделят от клуба.

Втората радост за плевенчани дойде от 10-я турнир „Купата на Лъвчетата“. Той бе по класически шах и се състоя на 11 и 12 юни. Турнирът бе организиран от ЦСКА. В група „А“ взеха участие 40 състезателя от цялата страна. Турнирът със 6 точки от 7 възможни бе спечелен от Калоян Попвасилев от „Спартак Плевен XXI“.

Като за десерт в почивните дни дойде още една новина от комплекс „Албена“. Там се играха финалите на Ученическите игри по шахмат (5-7). На него отборът на МГ „Гео Милев“ е играл отлично и е спечелил второто място, а Владимир Върбанов, който е състезател на плевенския клуб, е победител на втора дъска с 8,5 от 9 възможни точки. На женската дъска победител пък е Белослава Кръстева от СМГ „П.Хилендарски“(София), постигнала 9 от 9, която също е състезател на „Спартак Плевен XXI“.

Прочетете също:

Министър Радостин Василев: Правителството има ясни ангажименти към спортната база в Плевен  

Министърът на младежта и спорта Радостин Василев и депутатът от Плевенския избирателен район инж. Венцислав ...