Акценти
Начало / Здравеопазване / Най-добрите бармани, сервитьори и готвачи избираха в ПГ по туризъм

Най-добрите бармани, сервитьори и готвачи избираха в ПГ по туризъм

За поредна година  в модерно обзаведените учебни  зали по ресторантьорство на ПГ по туризъм в Плевен се проведе вътрешен кръг на атрактивното състезание  „Панорама на професиите” в три категории: „Най-добър млад сервитьор”, „Най-добър млад барман”, „Най-добър млад готвач”.

 Журито беше представлявано от бивши възпитаници-шампиони на гимназията вече доказали се професионалисти в туристическия отрасъл.

Участниците, ученици от 11а, 11б, и 12а клас от специалностите Организация на хотелиерството и Организация на туризма и свободното време, демонстрираха блестящи умения и заслужено бяха аплодирани от своите съученици.Специални гости на състезанието бяха и родители – членове на Обществения съвет на гимназията.

Класиралите се на челните места момичета и момчета от 11а и 12а клас ще представят училището на регионалното състезание през месец март в гр Русе.

ПГ по туризъм „Алеко Константинов” подготвя и състезатели за участие в предстоящите състезания по професиите Хотелиер и Аниматор, които ще се проведат    през месец април в  КК ”Златни пясъци”. Инициативата е на  Асоциацията на училищата по ресторантьорство и хотелиерство /АУРХ/ , чиито дългогодишен председател е Малинка Маринова, директор на ПГ по туризъм ”Алеко Константинов” Плевен.

 

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...