Акценти
Начало / Общество / Наемат безработни за градинари в Улпия Ескус

Наемат безработни за градинари в Улпия Ескус

Днес в село Гиген в присъствието на заместник областния управител Тошко Гетов е даден старта на проект по схема“Развитие”, съобщиха от пресцентъра на Областната администрация. Проектът е насочен към обучение и наемане на безработни лица, които ще работят на археологическия резерват “Улпия Ескус”. В последствие се предвижда да бъде реализирана и регионална програма за заетост на Областна администрация – Плевен.

На този етап в обучението за градинари, което ще продължи два месеца и половина, са  включени 8 безработни лица. След това, с тях ще бъдат сключени трудови договори за една година. През месец април, когато ще стартира и  регионалната програма, по нея ще бъдат наети още 10 лица за срок от шест месеца.  Наемането на работниците е свързано с необходимостта от подготовката на древноримската крепост за посрещане на делегатите на Лимес конгрес през септември тази година.

Прочетете също:

В Панорамата ще представят изложба за храм-паметника в град Шипка

Национален парк-музей „Шипка-Бузлуджа“ ще гостува в Плевен с изложба, посветена на 120-ата годишнина от освещаването ...