Начало / Последни новини / Над 90 състезатели се включват в „BG Urban Series“ в Плевен

Над 90 състезатели се включват в „BG Urban Series“ в Плевен

 

Както вече писахме, на 15 май в Плевен ще се проведе първи кръг от тазгодишното издание на „BG Urban Series“. Над 90 състезатели от цялата страна, както и няколко представители на съседна Турция, са заявили участието си в зрелищната надпревара до този момент.

Състезанието ще се проведе навръх празника на града с любезното съдействие на Община Плевен. „Екшънът“ ще стартира от емблематичната Плевенска Панорама и ще финишира при Художествената галерия „Илия Бешков“. Едно от най-интересните места от състезателното трасе ще бъде при паметника „Майка България“, където участниците ще трябва да се справят със серия от над 1000 стъпала, няколко големи скока и други интересни градски елементи.

Вторият и финален кръг на тазгодишните Български Градски Серии ще бъде в Габрово на 22 май.

В състезанията могат да участват всички, които притежават необходимите умения и екипировка, като ще бъдат разделени в общо 5 отделни категории – юноши, мъже, ветерани, жени и хардтейл.  В сериите ще се включат някои от най-добрите родни състезатели по спускане, така че се очаква надпреварата за първите места да е много оспорвана и интересна.

Тази година победителите ще си поделят паричен награден фонд от над 2000 лева, както и много предметни награди, предоставени от спонсорите на събитието.

Организаторите на Българските Градски Серии подканят всички жители и гости на Плевен и Габрово, да заповядат на състезанията и да бъдат част от едни от най-интересните спортни събития тази пролет.

За повече информация посетете www.conceptcreative.org или влезте в събитието във фейсбук.

Програма:

14 май | Събота
14:00 – 18:00 – Оглед на трасето без колела
14:00 – 17:00 – Регистрация и получаване на стартови номера /Финална зона/

15 майНеделя
8:00 – 9:00 – Регистрация и получаване на стартови номера /Финална зона/
9:00 – Техническа конференция на старта
9:30 – 12:30 – Тренировки
13:00 – 15:00 – Квалификация
15:30 – 17:30 – Финали
Награждаване

 

Прочетете също:

Отново почистват гробищните паркове в Плевен

Трето за годината косене на тревата в гробищните паркове  ще бъде възложено от Община Плевен, ...