Начало / Общество / Над 600 подписа подкрепят искане за реконструкция на детска площадка в Плевен

Над 600 подписа подкрепят искане за реконструкция на детска площадка в Плевен

Да бъде направена реконструкция на детска площадка в района на улиците „Браила”, „Христо Ясенов” и „Одеса” искат граждани на Плевен живущи в района на Медицински университет – Плевен. По този повод преди месец стартира подписка с искане децата в квартала да получат обновен и изграден според европейските изисквания детски кът. За по-малко от 20 дена бяха събрани 628 подписа, които с придружително писмо ще бъдат отправени с молба до Кмета на Община Плевен и Председателя на Общински съвет за съдействие.

Молбата на гражданите се отправя  непосредствено преди гласуването на новият бюджет от Общинския Съвет на Община Плевен за 2019 г., като надеждата на плевенчани е да бъдат предвидени средства за реконструкция на съществуващата към момента детска площадка. В тази част на града живеят много млади семейства с деца, които желаят за децата си уютно и приветливо междублоково пространство – място за игра и отдих.

Инициаторите са подготвили към писмото и примерен технически проект с предложения за монтирането на пейки, пързалка, люлки, катерушка, пясъчник и беседка.

Прочетете също:

130 приемни семейства от областта се обучават за приемна грижа

Областният екип по приемна грижа, който работи по проект „Приеми ме 2015”, съвместно с Превантивно-информационния ...