Начало / Икономика / Над 400 м водопровод беше подменен в село Трънчовица  

Над 400 м водопровод беше подменен в село Трънчовица  

От няколко години жителите на Трънчовица изпитват затруднения с нарушеното водоподаване, причинено от множеството аварии по вече остарялата водопреносна мрежа. Преди около седмица В и К-Левски започва изкопно-ремонтната дейност по подмяна на старите етернитови тръби, които са на повече от 70 години, с нови полиетиленови тръби.

 За този период са подменени 430 м от мрежата и до края на деня ще бъде възстановено нормалното водоподаване в селото. В и К-Левски си е поставила за цел да подмени още 600 м в следващите седмици, увери началникът  на дружеството Стефан Владимиров.

За жителите на Трънчовица това е голяма и значима крачка към справяне с проблема за водоснабдяването на селото и всички се надяват, че той скоро ще приключи.

Кметът на селото – Милан Драганов, присъства на мястото и заедно с отец Енцо и екипа на В и К -Левски, осветиха новата водопреносна система.

Прочетете също:

Активите на новоизградени обекти по проекта „Интегриран воден цикъл Плевен – Долна Митрополия” се предават на Асоциацията по водите –  Плевен

Във връзка с чл. 4.4 от Договора за стопанисване, поддържане и експлоатация на ВиК системите ...