Начало / На фокус / Над 200 състезатели участваха в лекоатлетическата щафета „Обиколка на военноисторически музеи” (галерия)

Над 200 състезатели участваха в лекоатлетическата щафета „Обиколка на военноисторически музеи” (галерия)

34 щафети с 204 състезатели се включиха в тазгодишното 47-то издание на лекоатлетическата щафета „Обиколка на военноисторически музеи”. Тя стартира в 9 часа и с нея започнаха тържествата по повод Трети март в Плевен. За първа година в състезанието беше включен и крос, в който участваха 40 жени и 62 мъже.
Участниците се състезаваха в три възрастови групи – момичета и момчета 5-7 клас, юноши и девойки 8-10 клас и юноши и девойки 11-12 клас. Класиралите се на първите три места във всяка група получиха купи, медали и предметни награди.
Те бяха връчени от кмета на Плевен Георг Спартански, председателя на Общинския съвет Мартин Митев, зам.-кмета по спорта Иван Кюлджийски, съветника на министъра на спорта Цветан Антов.
В щафетното бягане 5-7 клас момичета първи се класира отборът на СОУ „Пейо Яворов“, следвани от СОУ „Иван Вазов“ и Прогимназия „Цветан Спасов“. В същата възрастова група момчета първи станаха възпитаниците на СОУ „Иван Вазов“, втори – Прогимназия „Цветан Спасов“ и трети – представителите на Гимназията с преподаване на чужди езици.
В категорията 8-10 клас момичета първи финишираха състезателките от Гимназията с преподаване на чужди езици, втори – СОУ „Иван Вазов“, и трети – ПГ по облекло и текстил. При момчетата първи се класираха участниците от СОУ „Иван Вазов“, следвани от МГ „Гео Милев“ и Гимназията с преподаване на чужди езици.
В категорията 11-12 клас щафета момичета първи се класираха участниците от Езиковата гимназия, втори – състезателите на СОУ „Пейо Яворов“ и трети – от ПГ по облекло и текстил. При момчетата първи финишираха състезателите на ГПЧЕ – Плевен, втори са от МГ „Гео Милев“ и трети – СОУ „Пейо Яворов“.
Награди получиха и победителите в кроса във всяка от възрастовите групи.
Специална награда – футболна топка, беше връчена на най-малкия участник в състезанието – 5-годишния Валентин Илиев.

Следваща Предишна
012щафета момичета 5-7 клас
016момчета 5-7 клас
020момичета 8-10 клас

023момчета 8-10 клас
024момичета 9-11 клас
034щафета момчета 9-11 клас

12822219_валентин илиев
Следваща Предишна

Прочетете също:

Прокуратурата в  Плевен ръководи разследване за убийство на жена от съпруга ѝ

Окръжна прокуратура – Плевен ръководи разследването по досъдебно производство за убийството на Д.М. на 42 ...