Акценти
Начало / Общество / Над 100 ученици от община Левски получиха грамоти за отлични постижения

Над 100 ученици от община Левски получиха грамоти за отлични постижения

Община Левски награди с грамота за отлични постижения над 100 ученика от общообразователните и професионални училищата в общината днес, в Деня на славянската писменост и на българската просвета и култура – 24 май.

„24 май е символ на достойнство и духовност! Щом словото е силно, духът ни е буден. Словото е началото на светлината – за да бъде денят! Начало на разума – за да бъде човекът! Начало на творчеството и мъдростта – за да бъде културата и просветата“, каза кметът на общината Любка Александрова в приветствието си към учители и ученици, дейци на просветата и културата, на всички в празничния ден.

Левски награди 24 май 2

Химнът „Върви, народе възродени” изправи всички на крака днес в салона на НЧ „Г.Парцалев-1901”, информират от пресцентъра на Община Левски. За постижения на регионални и национални конкурси, олимпиади, фестивали и първенства във всички области – образование, наука, култура и спорт, Община Левски награди с грамота за отлични постижения над 100 ученика от общообразователните и професионални училищата в общината.

Левски награди 24 май 3

Петя Чолакова – гл.експерт „Образование, култура и спорт”, поздрави всички за празника и обяви отличените. Грамотите връчиха кметът на общината г-жа Александрова и зам.кметът Кольо Домеников.

Левски награди 24 май 1

В празничния концерт за Деня на славянската писменост и на българската просвета и култура участваха възпитаници на СОУ „Крум Попов“, ОУ „Максим Горки“, НУ „Христо Ботев“ гр. Левски и Обединена школа по изкуствата „Добри Христов“ при НЧ „Георги Парцалев“.

Левски награди 24 май

Левски награди 24 май 4

Прочетете също:

Разкрита е дарителска сметка за възстановяване на Медицински университет – Плевен след пожара 

След огнената стихия, която на 29 септември опожари над 800 кв.м покривна конструкция  на Медицински ...