Акценти
Начало / Образование / Над 100 новоприети студенти от Великобритания посреща  МУ-Плевен с парти за добре дошли тази вечер

Над 100 новоприети студенти от Великобритания посреща  МУ-Плевен с парти за добре дошли тази вечер

Тази вечер с парти за добре дошли Медицински университет-Плевен и компанията-представител на висшето училище във Великобритания ще посрещнат над 100 новозаписани чуждестранни студенти – граждани на Обединеното Кралство. Студентите ще стартират 6-годишен англоезичен курс на обучение по специалност „Медицина“ от 15 февруари. За поредна година висшето училище не само запази тенденцията на засилен интерес от страна на чуждестранни кандидат-студенти да изучават медицина, но и ще надхвърли очакванията с рекорден прием от над 250 новозаписани студенти от чужбина. Най-висок отново е делът на чуждестранните граждани от Великобритания – близо 110, следвани от студенти от Индия (48), Германия (19), Испания (12) и Нигерия (9). За първи път към потока от чуждестранни студенти се присъединяват кандидати от Естония, Австралия, Бангладеш, Камерун и Египет.
Специално за студентите от Великобритания и техните родители организаторите на събитието на 31 януари са предвидили 30-минутна програма от автентични песни и танци на изпълнителите от Северняшкия ансамбъл. Преди това те ще бъдат приветствани от ректора на МУ-Плевен проф. д-р Славчо Томов и от управителите на компанията-представител на висшето училище във Великобритания. Ще се състои и официална церемония на подновяване на договора с партньорите от Обединеното Кралство като знак и висока оценка за успешните взаимоотношения между двете страни.

Снимка: архив

Прочетете също:

Засилен интерес към кампанията „Нуждаем се от здравни грижи и утре“ в Плевен

Студенти и ученици от Плевен се включиха в кампанията „Нуждаем се от здравни грижи и ...