Начало / Култура / Над 100 балерини участваха в галаконцерта на „Куклената фея”

Над 100 балерини участваха в галаконцерта на „Куклената фея”

Пред препълнения салон в зала „Емил Димитров“ беше изиграна за последен път в този сезон балетната постановка „Куклената фея“. В галаконцерта участваха всички над 100 възпитаници на Балетната школа при читалище „Съгласие 1869“. С бурни овации бяха посрещнати изпълненията на най-малките балеринки, които поставиха красивия финал на спектакъла. Накрая всички получиха свидетелства за завършения балетен клас и шоколад.

„Куклената фея“ е поредният успешен проект на читалище „Съгласие 1869“ и беше изиграна пред стотици плевенски деца, гостува и в град Искър. Хореограф е Маня Николова, режисьор – Георги Енчев, художник – Иван Велчев – Йово. Репетитори са балетните педагози Валя Козовска и Оля Стоянова,които са и хореографи на танците на най-малките участници.

Оригиналният сценарий на Георги Енчев, с музиката на Йозеф Байер, разказва приказка за играчките на едно дете, които оживяват в неговия сън с помощта на Куклената фея.

В спектакъла участват балерините от Балетната школа и Студиото за класически танци при читалище „Съгласие 1869″. Помагат им актьори от ДКТ „Иван Радоев“, танцьори от НУИ „П. Пипков“ и брейкъри. Проектът е на Маня Николова и е включен в Културния календар на Община Плевен.

Прочетете също:

Поздрав на Мартин Митев за 24 май

УВАЖАЕМИ ПРЕПОДАВАТЕЛИ, ХОРА НА ЗНАНИЕТО, ИЗКУСТВОТО И КУЛТУРАТА, СКЪПИ ПЛЕВЕНЧАНИ, На 24 май отбелязваме един ...