Акценти
Начало / Образование / Мeдицински университет – Плевен е отличен с награда за внедрени иновативни технологии за 2021 година

Мeдицински университет – Плевен е отличен с награда за внедрени иновативни технологии за 2021 година

Годишното отличие за внедрени иновативни технологии за 2021 година бе присъдено на проф. д-р Добромир Димитров, Ректор на Медицински университет – Плевен. Наградите са на предаването „На фокус“ на Зетра ТВ и по традиция се връчват на изявени личности, като сред наградените са кметове, общественици, ръководители на институции, учители, журналисти и други.

Медицинският университет в Плевен е единственото висше училище в Северна България, удостоено с приза за иновации в образованието. Получавайки наградата ректорът проф. Димитров благодари с думите: „За мен е изключителна чест да приема тази награда от името на висшето училище. Радвам се, че това е признание за усилията на Университета да предлага иновативно и съвременно висше образование в областта на медицината, фармацията, здравните грижи и общественото здраве“.

Днес Медицински университет – Плевен (МУ-Плевен) се откроява на картата на висшето медицинско образование у нас и в Европа със съвременния си облик на водещ образователен и научноизследователски център с приоритет в развитието на роботизираната хирургия и телемедицината, привличащ все повече български и чуждестранни студенти. 

 

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...