Начало / Крими / Мъж, подпомогнал  телефонна измама, е предаден на съда в Плевен

Мъж, подпомогнал  телефонна измама, е предаден на съда в Плевен

Районна прокуратура – Плевен, е внесла  в съда обвинителен акт срещу 32-годишен мъж за подпомагане на  извършване на телефонна измама.

Обвинението срещу Анатоли А. е за това, че в съучастие като помагач, който умишлено е улеснил извършването на престъплението, на 10.01.2017 г. в Плевен е заблудил жена от Плевен, че ще съдейства при провеждане на полицейска операция за залавянето и задържането на телефонни измамници. Той убедил потърпевшата, че е необходимо да хвърли през балкона на жилището си парична сума.

Във връзка с обява за предлагане на работа като куриер, обвиняемият се свързал с  неустановено по делото лице, което му обяснило, че „има работа,но ще му се обадят след няколко дни”.

През януари 2017 г. непознато за обвиняемия лице му позвънило на мобилния телефон, като му заявило,че трябва да отиде в Плевен и че ще се обади допълнително за подробности. На 10.01.2017г. бил осъществен поредния контакт между двамата, като двете лица съгласували престъпните си намерения, поведението си и разпределили ролите си относно извършването на измама спрямо конкретно лице, като обвиняемият следвало да вземе парите от въведеното в заблуждение лице. Според уговорката обвиняемият взел парите, проверил съдържанието на плика,  в който имало 720 лева, взел за себе си 160 лв , а останалата сума оставил на конкретно посочено място.

 Предстои насрочване на делото за разглеждане от съда.

Прочетете също:

Антоанета Воденичарова със златно отличие от Министерството на културата

Дългогодишната преподавателка по пиано в НУИ „Панайот Пипков” – Плевен, Антоанета Воденичарова е удостоена с ...