Акценти
Начало / Крими / Мъж отива на съд за хулиганство и стрелба по автомобил в Плевен

Мъж отива на съд за хулиганство и стрелба по автомобил в Плевен

Районна прокуратура – Плевен внесе в съда обвинителен акт срещу  30–годишен мъж за хулиганство и стрелба с въздушна пушка по автомобил.

Обвинението срещу Мирослав А.  е за това, че на  23.06.2016 г. в гр. Плевен, при условията на опасен рецидив, извършил непристойни действия изразяващи се в ругатни и обиди срещу Александър Ц. и стрелба с въздушна пушка по превозното му средство, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото -престъпление, информират от Апелативна прокуратура – Велико Търново.

 На 23.06.2016 г., около 13,30 часа, в гр.Плевен, обвиняемият се придвижвал с лекия си автомобил „Фолксваген Пасат“ по ул.“Цар Самуил“. В близост до ОДЗ „Снежанка“  се разминал  с товарен автомобил „ДАФ“, управляван от Александър Ц.   При разминаването на двата автомобила, обвиняемият се принудил да отбие вдясно, за да даде път на товарния автомобил и да осигури странично разстояние между превозните средства. Недоволен, че е бил поставен в такава ситуация, обвиняемият решил да застигне товарния автомобил и да раздаде „правосъдие“. Обърнал колата  и тръгнал след камиона. Застигнал го и го изпреварил на ул. „Мария Кюри“, където в нарушение на всякакви пътни правила, спрял автомобила си напреки на пътното платно, препречвайки пътя на Александър Ц. Слязъл, като извадил от колата си въздушна пушка и я насочил към товарния автомобил. Шофьорът на камиона  видял застрашителните действия на обвинямия и легнал на седалката, за да се предпази. Мирослав А. стрелял два пъти по товарния автомобил, като счупил стъклото на шофьорската врата, след което се приближил до камиона и я отворил.  Започнал да вика и да псува пострадалия, посягайки да го удари с приклада на пушката.  Обвиняемият е осъждан.

 Предстои насрочване на делото за разглеждане от съда.

 

Прочетете също:

Над 1 000 на 100 000 е заболяемостта от Ковид-19 в Плевен на 14-дневна база

Заболяемостта от Ковид-19 в община Плевен премина границата от 1 000 на 100 000 на ...