Акценти
Начало / Общество / Многая лета и песни на Емил Димитров звучаха за Празника на Плевен (снимки)

Многая лета и песни на Емил Димитров звучаха за Празника на Плевен (снимки)

Красив и емоционален светлинно-музикален поздрав поднесоха за Празника на Плевен квартет „ГеоМарЧаЛо”, който достигна до хиляди плевенчани чрез социалните мрежи. Под Панорамата – един от символите на града, те изпълниха компилация от емблематичните песни на нашия съгражданин Емил Димитров – „Песен за Плевен” и „Моя страна”.

Емоционалните им изпълнения бяха подкрепени от красиви светлинни ефекти върху фасадата на Панорамата.

Преди да започнат музикалните изпълнения, поздрав  към плевенчани по повод празника на града отправи  кметът Георг Спартански. „Този светлинно-музикален комплимент е нашата благодарност и признателност за всички, които с труда и делата си всекидневно работите да направим заедно Плевен по-красив и по-желан за своите граждани и гости на града“, каза в поздрава си кметът.

Краткото светлинно-музикално шоу завърши с камбанен звън и „Многая лета”, а тъмнеещото небе над Панорамата беше осветено от продължителна заря.

Така Община Плевен с безвъзмездната подкрепа  на плевенските фирми „Оптиспринт” ООД, „Рули” ООД и „ИВКО” ООД и със съдействието на  Регионалния военноисторически музей отбеляза тази година Празника на Плевен в условията на извънредната епидемична обстановка, въведена заради пандемията от коронавирус.

Честит празник, Плевен и на многая лета!

Целия запис можете да видите ТУК.

Прочетете също:

Община Плевен подписа с МРРБ споразумения за финансиране на три инфраструктурни проекта

Кметът на Община Плевен д-р Валентин Христов подписа с Министерството на регионалното развитие и благоустройството ...