Начало / Здравеопазване / Млад специалист от Плевен със специалната награда на конкурса „ИТ мениджър на годината“ – 2016

Млад специалист от Плевен със специалната награда на конкурса „ИТ мениджър на годината“ – 2016

Георги Карааргиров, ръководител на  ИТ екипа на високотехнологичната МБАЛ „Света Марина“ – Плевен e победителят в категория. „Иновации“ на престижния конкурс „ИТ мениджър на годината“, 2016. Той получи и още едно отличие – специалната награда, учредена в памет на Явор Димитров, един от основателите на клуба на ИТ мениджърите на България, която се връчва в подкрепа на иновациите и развитието на младите хора.  Г-н Юрий Генов, председател на Управителния съвет на Клуба на мениджърите на информационни технологии в България връчи на Георги Карааргиров почетната статуетка на „ИТ мениджър на годината“, изобразяваща Хермес, гръцкият бог-предвестник на новостите, специален плакет и грамота.

Официалната церемония по награждаването на отличилите се в различните категории на конкурса се състоя в  столичния хотел „Балкан“ на 7 декември . След гласуване, в което участваха 31 от членовете на Клуба на ИТ мениджърите в България, с най-много гласове бяха номинирани девет ИТ мениджъри в три категории- Мениджмънт, Иновации и Ефективност. Трима от тях бяха обявени за „ИТ Мениджър“ на България за 2016г. в своята категория.

%d0%b8%d1%82-%d0%bf%d0%bb%d0%b0%d0%ba%d0%b5%d1%82Наградата в сектор „Иновации“ бе връчена за разработването и внедряването в МБАЛ „Света Марина“ – Плевен на мащабен проект за  създаване на „умна” болнична информационна екосистема,  чието предназначение е да оптимизира всички работни процеси в болницата, да удовлетвори изискванията и нуждите на всички заинтересовани страни – пациенти, медицински персонал, управление и регулатори и да предложи медицински услуги, отговарящи на най-високи световни стандарти.

Проектът е реализиран от 17 различни компании от 7 държави, прилагайки и интегрирайки 13 различни ИТ решения и системи, а екипът от ИТ специалисти и инженери е ръководен от Георги Карааргиров.

“Приемам наградата като признание за усилията и труда на целия екип на болница „Света Марина“ в Плевен, който с готовност, търпение и много професионализъм застава зад иновативните идеи на ръководството. Това е признание и за нашите колеги от компаниите, които ни помогнаха да осъществим този смел и иновативен проект, на които изказвам огромната си благодарност“, каза Георги Карааргиров. Цялата парична награда, съпътстваща отличията, младият специалист от Плевен дарява за стипендии на талантливи ученици по математика и информатика.

%d0%b8%d1%82-%d0%b2%d1%81%d0%b8%d1%87%d0%ba%d0%b8-%d0%bd%d0%be%d0%bc%d0%b8%d0%bd%d0%b8%d1%80%d0%b0%d0%bd%d0%b8

Прочетете също:

Образователни игри и творчески занимания за децата в РИМ – Плевен

 Регионален исторически музей – Плевен  и тази година ще организира  инициативата „Лято в музея”, която ...