Начало / Култура / Млади фотографи подредиха изложба в Регионалния музей

Млади фотографи подредиха изложба в Регионалния музей

36 любителски фотографии на музейни експонати от Регионалния исторически музей са включени в изложбата „Среща с миналото”, която беше открита снощи в плевенския музей. Фотографиите са създадени от деветте деца, участвали в съвместната инициатива на Община Плевен и Регионален исторически музей – Плевен – „Фото ателие”. От предоставените за подбор около 2 500 заснети кадъра, след дълго прецизиране от журито, са избрани по 4 от всеки участник.

Изложбата откри директорът на Регионалния музей Владимир Найденов, който поздрави децата за  проявеното фотографско майсторство и благодари на екипа от музея, работил с тях. Владимир Найденов обеща, че инициативата ще продължи и през сладващото лято, като вече има идея за нейното разширяване.

На откриването присъства кметът проф. Димитър Стойков, който не спести похвални думи за работата на малките фотографи. Той им пожела да развият наученото по време на заниманията и завинаги да запомнят уроците по история, които са съпътствали работата им върху създаването на фотосите.

Кметът връчи грамоти на участниците във „Фото ателие”. Грамоти получиха и включилите се на д 100 участници в инициативата за редене на музейни пъзели. Освен грамоти децата получиха и подаръци от Регионалния музей.

Двете инициативи са част от програмата на Общината „Ваканция в Плевен – лято 2015”.

Следваща Предишна
IMG_2127РИМ изложба
IMG_2125РИМ изложба
IMG_2129РИМ изложба
Следваща Предишна

Прочетете също:

Прокуратурата в  Плевен ръководи разследване за убийство на жена от съпруга ѝ

Окръжна прокуратура – Плевен ръководи разследването по досъдебно производство за убийството на Д.М. на 42 ...