Акценти
Начало / Култура / Млади таланти от школа „Колорит” в Топ 3 на международен конкурс в Иран

Млади таланти от школа „Колорит” в Топ 3 на международен конкурс в Иран

Две деца от арт школа „Колорит” – Плевен, се класираха в Топ 3 в осмото издание на Международния конкурс за детска рисунка „Здраве 2022”, който се е провел в Иран.  Четиригодишната Елеонора Петрова и десетгодишната Алекса Димитрова са носители на „Златен трофей“ и „Златен медал“ от международния форум. Те са получили също официална покана  за тържествената церемония по награждаването,  която тази година ще се проведена 8 ноември 2020 г.  в град Маскат в Оман по време на 8 -мия Международен фестивал на картините за педиатрични пациенти, научихме от арт педагога на плевенската школа Майя Ананиева.

Творбите на Елеонора и Алекса са се състезавали с номинираните творби, избрани сред хиляди рисунки на деца от 28 страни от различни континенти. Творбите на победителите се отпечатват на рекламни тениски и сувенири и се продават с благотворителна цел в помощ на нуждаещи се болни деца по целия свят на благотворителни церемонии, изложби, презентации, фестивали под девиза „Дари усмивка на биещо сърце“.

Конкурсът се организира от педиатри от цял свят, обединени в „Група за здраве и изкуство“/HEART/. Всяка година Фестивалът и награждаването се провеждат в различни страни по света.

„За  двете деца и за мен като арт педагог, това е изключителен успех. Темата „Здраве“ е сложна, но интересна и провокира у децата оригинално творческо мислене. Голямо значение има подготовката, нагледните материали и вдъхновяващото и професионално ръководство на  арт  педагога”, сподели Майя Ананиева. Тя допълни, че рисунките на Елеонора и Алекса са атрактивни, носят ярко послание, оптимизъм, наситени са със символи и са изпълнени в сложни живописни техники.

 За трета поредна година деца от школа „Колорит“ са победители в този престижен международен арт форум. Елеонора живее в Лондон и се обучава онлайн в арт школа „Колорит“ и това е нейната поредна престижна международна награда. За Алекса това е също поредно високо отличие.

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...