Начало / Общество / Млади възрожденци от община Левски се срещнаха с Васил Василев

Млади възрожденци от община Левски се срещнаха с Васил Василев

По повод 145 –годишнина от обесването на Апостола на българската свобода, в единствения град в България с името Левски на 18 февруари почетоха паметта на своя патрон с рецитал и среща на младите възрожденци с председателят на Общобългарски комитет „Васил Левски”Васил Василев в заседателната зала на общината.

„Прощавай, Апостоле ,защото  може би не сме това, което си очаквал от нас като българи, но осъзнавайки го имаме защо да се борим и да се мъчим да оправдаем твоята саможертва”, каза в обръщението си при откриването на срещата в деня за прошка кметът на Община Левски Любка Александрова .

Апостолът е част от всеки един от нас като българи – най-истинската, най-дълбоката, най-българската, подчерта Любка Александрова и изрази радостта си, че в залата на Общинския съвет, като на тържествена сесия, са младите възрожденци . Кметът на общината благодари на председателят на Общобългарски комитет „Васил Левски” Васил Василев за това ,че  в негово лице Общобългарски комитет „Васил Левски” зае истинското място, което дължеше на българите и Българя.

Рецитал със стихове за Васил Левски изпълниха младите възрожденци от община Левски. Един от първите членове на клуб „Млад възрожденец”с.Асеновци ,Любомир Александров Георгиев- 18 год., изпълни своето авторско стихотворение „Пред паметника на Апостола” . Любомир е получавал много отличия за своите стихове посветени на Васил Левски.

Председателят на Общобългарски комитет „Васил Левски” Васил Василев поздрави младия автор. Той се присъедини към призива на кмета на общината, да ни прости Апостола, че ние не успяхме да изградим България такава каквато той я виждаше, но се надява,че  тези млади хора ще успеят да направят нещо повече . Защото всички знаем,че нашето общество, нашата държава не е тази „чиста и свята република”, за която той е дал живота си, подчерта Васил Василев.

Прочетете също:

Фургон горя на ракетна площадка

На 20 август 2019 година в 13:12 часа служители от РСПБЗН-Кнежа отреагират на сигнал за ...