Начало / Политика / Младежи от Плевен посетиха Европейския парламент в Брюксел

Младежи от Плевен посетиха Европейския парламент в Брюксел

По покана на евродепутата от ГЕРБ/ЕНП д-р Андрей Ковачев осем младежи от ГЕРБ Плевен посетиха Европейския парламент в Брюксел в периода 28-30 ноември.

Младежите бяха подбрани, чрез онлайн платформа, която съдържаше въпроси относно целите и функционирането на ЕП, както и акценти и впечатления от работата на евродепутата. Освен своите познания, те трябваше да посочат също очакванията и мотивите си за включване в посетителската група.

Лекция на тема „Представяне на работата и ролята на ЕП в процеса на вземане на решения в ЕС“ бе изнесена пред младежите, след която се заформи и дискусия. По време на нея, те имаха възможността да поставят своите въпроси лично пред  д-р Андрей Ковачев, както и пред евродепутатите от групата на ГЕРБ/ЕНП Ева Паунова и Владимир Уручев, които се присъединиха към срещата, за да поздравят младите хора от България.

m-gerb-pleven-evropeiski-parlament-2

Посетителската програма завърши с разглеждане на емблематични забележителности в Брюксел, сред които бе и сградата на Европейската комисия. Там младежите се срещнаха със заместник-председателя на ЕК Кристалина Георгиева.

С благодарност за предоставената им възможност се обърнаха младежите към д-р Ковачев и изразиха готовност за реализиране на нови идеи и инициативи по населени места заедно с евродепутата.

 

Прочетете също:

Отдават под наем части от общински имоти в детски и учебни заведения в Плевен

Да се проведе публично оповестен конкурс и търг за отдаване под наем на части от ...