Начало / Икономика / Министър Нанков прави днес първа копка на участък от АМ „Хемус”

Министър Нанков прави днес първа копка на участък от АМ „Хемус”

Министърът ще даде началото и на рехабилитацията на 9 км от второкласния път Плевен – Ловеч

Министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков ще даде днес старт на строителството на участък от АМ „Хемус“ и на рехабилитацията на обходния път на Ловеч.

Символичната първа копка на дългата 9,3 км нова отсечка от магистралата ще бъде направена в 12 ч. в края на съществуващото трасе, където ще започва новият участък Ябланица – Боаза. Обектът, чието строителство се финансира от държавния бюджет, ще бъде изграден от консорциум „ХВП Ябланица“ ДЗЗД.

В 14 ч., на обходния път на град Ловеч, при разклона за село Горан, ще се проведе церемонията, с която ще се постави началото на рехабилитацията на 9 км от второкласния път Плевен – Ловеч и 400-метровия тунел на околовръстното на областния град. Проектът се финансира по ОП „Региони в растеж“ 2014-2020 г. чрез Европейския фонд за регионално развитие и националния бюджет. Строително-монтажните работи по него ще бъдат изпълнени от „Регионални пътища 2017“ ДЗЗД.

На събитията са поканени да присъстват заместник министър-председателят Томислав Дончев и министърът на финансите Владислав Горанов.

Снимка: МРРБ

Прочетете също:

Зам.- министър д-р Бойко Пенков: В Плевен добре си вършите работата

Представители на лечебните заведения и лекарското съсловие в Плевен и областта се срещнаха  днес със ...