Начало / Последни новини / Международно състезание по силов многобой ще се проведе в Горни Дъбник
Снимка: devnia.bg

Международно състезание по силов многобой ще се проведе в Горни Дъбник

В края на октомври Горни Дъбник ще бъде домакин на международно състезание – финал на Европейско първенство по силов многобой „Европейска купа”. Специални гости на състезанието ще са посланиците на Русия, Финландия, Полша, Румъния, Унгария, Беларус и Сърбия. Сред официалните лица ще са и проф. д-р Венелин Цачевски, автор на публикации в областта на историята, развитието на външната политика на България и др.
Състезанието ще се проведе на 24 октомври в парк „Ген. Лавров” край село Горни Дъбник, а мотото на надпреварата е „Силните срещу дрогата”. Надпреварата се провежда в памет на загиналите в битките край Плевен и Горни Дъбник руски и финландски гвардейци по време на Руско-турската освободителна война /1877-1878 г./.
Участници в атрактивното състезанието ще са Иван Хрировси – Беларус, Владимир Тсифра от Украйна, Роберт Сирвус от Словакия, Юка Мати-Ярви от Финландия, който е настоял надпреварата да се проведе край Горни Дъбник, Акос Чати от Унгария, Ален Радошевич от Сърбия, Алекс Аргинтеансу от Румъния и Константин Илин от България.
Един от състезателите – Константин Илин, е водач в генералното класиране на кръговете за Европейската купа. Това от своя страна е гаранция за огромен интерес от страна на зрители и се очаква да присъстват над 3000 души. Очакването е, българският състезател да спечели финала и Купата на Централна Европа.

Снимка: devnia.bg

Прочетете също:

Оставиха в ареста двамата обвиняеми за убийството в Кнежа

Състав на Окръжен съд – Плевен наложи днес на двамата обвиняеми за убийството на шестнадесетгодишния ...