Акценти
Начало / Образование / Медицински университет – Плевен дипломира втория випуск на Факултет „Фармация“

Медицински университет – Плевен дипломира втория випуск на Факултет „Фармация“

На  тържествена церемония днес дипломи за магистър-фармацевт  получи вторият випуск на факултет „Фармация“ на Медицински университет – Плевен. След успешно завършен 5-годишен курс на обучение, дипломи получиха 42 дипломанти, от които трима са с отличен успех. Отличничката на випуска маг.-фармацевт  Елиф Халиибрямова поздрави своите колеги и отговори на приветствията на гостите на празничното събитие. След като абсолвентите произнесоха тържествено клетва-слово на магистър-фармацевта, Ректорът на МУ-Плевен проф. д-р Добромир Димитров връчи официално дипломите и подаръците на Випуск 2022.
Преди това професор Димитров подчерта, че е горд с дипломирането на втория випуск магистър-фармацевти на най-младото звено на висшето училище – Факултета по Фармация.
Той пожела на дипломантите да не отразяват чужди грешки и да не бъдат огледало на лоши примери и практики. „Аз вярвам, че Вашите преподаватели са успели да отворят прозорец във Вашите умове и души, прозорец към светлина, знание, наука и нови хоризонти. Вашата задача е да разширявате кръгозора си с нови знания, умения и компетенции, за да бъдете полезни на обществото и на своите пациенти“, каза още в поздравлението си проф. Димитров и пожела на  новодипломираните магистър-фармацевти да живеят и работят като стойностни хора и добри професионалисти.
Факултет „Фармация“ е четвъртият факултет на висшето училище, разкрит през 2016 г. с решение на Народното събрание. През академична 2016/2017 година стартира обучението на първия випуск магистър-фармацевти по държавна поръчка в специалност „Фармация“.

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...