Акценти
Начало / Крими / Масово хващат шофьори без книжки в Плевенско

Масово хващат шофьори без книжки в Плевенско

На 2 март при обход на територията на село Ленково на улица „Ленко Мишев“ е спрян мотопед „Пиаджо“, без регистрационна табела, с водач 19-годишен от селото. При извършената проверка е установено че водачът управлява без да притежава СУМПС като за същото деяние има влязло в сила наказателно постановление, влязло в сила на 13.01.2017 година.

 Образувано е бързо производство по  чл. 343 в ал.2 от НК. Уведомен е дежурен прокурор при РП Никопол. Работа по случая продължава разследващ полицай.

На 2 март 2017 година в  РУ – Левски е започнато незабавно производство срещу 16-годишен от Левски. На 1 март 2017 година в 23:30 часа в град Левски като непълнолетен, но могъл да разбира свойството и значението на деянието и да ръководи постъпките си, е управлявал лек автомобил  „Опел – Омега“ без СУМПС. Нарушението е в едногодишния срок от наказването му по административен ред за управление на МПС без свидетелство с наказателно постановление,  влязло в законна сила на 20 септември 2016 г.

Уведомен е прокурор от РП – Левски. За престъпление по чл. 343 в, ал.2 от НК работа продължава разследващ полицай.

На 3 март 2017 г. около 17:30 часа при провеждане на специализирана операция в село Радомирци, е спрян за проверка „Опел Астра“. Установило се е, че водачът –  38-годишен от селото не притежава СУМПС и управлява МПС в едногодишния срок от наказването му по административен ред за същото деяние с влязло в сила на 12 август 2016 година наказателно постановление. Уведомен е прокурор при РП Червен бряг.

 По случая е образувано бързо производство за престъпление по чл. 343в, ал. 2 от НК. Работа продължава разследващ полицай.

На 3 март 2017 година във връзка с план за специализирана операция около 18.00 часа в село Милковица полицейските служители от РУ гр.Гулянци спират за проверка мотопед марка „Пежо“,, което не е регистрирано по надлежния ред и е без регистрационна табела, управлявано от 38-годишен местен жител. Водачът не притежава СУМПС- Съставен е акт за установено нарушение по ЗДВП. Уведомен е прокурор. Образувано е незабавно производство за престъпление по чл. 345, ал. 2 от НК. Продължава работа.

На 4 март 2017 година около 16:30 часа във връзка план за специализирана операция в село Петърница е проверен 59-годишен местен с мотопед „Пасати“. Установено е, че водачът е неправоспособен и управлява МПС в едногодишен срок от наказването му по административен ред за същото деяние с наказателно постановление, влязло в сила на 28 октомври 2016 г. Уведомен е дежурен прокурор при РП-Плевен. Образувано е бързо производство за престъпление по чл.343″в“, ал.2, във връзка с ал.1 от НК. Работа продължава разследващ полицай.

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...