Акценти
Начало / Последни новини / Мартин Митев: Всеки един спортен клуб в Плевен, треньор и спортист заслужават признание

Мартин Митев: Всеки един спортен клуб в Плевен, треньор и спортист заслужават признание

„Всеки един спортен клуб в Плевен, всеки един треньор и спортист заслужава признание! Без значение кои са отличените днес – всички вие вече сте спечелили най-голямото отличие – това е уважението и обичта на хората!“

С тези думи председателят на Общински съвет – Плевен Мартин Митев се обърна днес към присъстващите на церемонията „Спортист на годината – 2018“ спортисти и спортни деятели на Плевен. Връчването на традиционните награди уважиха и общински съветници от Постоянната комисия по младежки дейности, спорт и туризъм към местния парламент – председателят на Комисията Цветан Антов и зам.- председателят й Йордан Грижов, Пепо Петков, който е и зам.-председател на местния парламент, присъства и общинският съветник Христослав Михайлов.

„Безспорно в Плевен имаме много проблеми и един от сериозните е този със спортната база. По темата е говорено много и сега ще кажа само, че това, което е във възможностите ни като Община и като Общински съвет – се прави“, каза Мартин Митев. Той отбеляза, че със средства от общинския бюджет от години се подпомага дейността на спортните клубове в общината, като за 2018 г. с решение на Общински съвет – Плевен тази сума е била завишена и за група „Физическа култура и спорт“ средствата са били 500 000 лв. „Не спираме да търсим и други варианти, винаги сме насреща и за всеки един въпрос от ваша страна“, отбеляза още председателят на ОбС – Плевен. Той се обърна конкретно и към самите треньори и спортисти:

„Независимо от всичко, смятам, че 2018 беше успешна година за плевенския спорт! Няма как да бъдат изброени всички, които с труда си доказаха и продължават да доказват, че в Плевен имаме добри спортисти. Много сте и всеки един от вас в тази зала днес е част от спортната слава на града ни! Поздравления за Ивет Горанова, която тази година записа историческо постижение на Световното първенство по олимпийско карате за мъже и жени в Мадрид. Извоюваното от Ивет трето място, и то при конкуренция от 1 117 състезатели от 140 държави, е успех и за Плевен и за страната ни. Напълно заслужена е номинацията й и за Най-добър млад спортист до 18-годишна възраст на България.  Поздравления и за баскетболистите ни и за техния треньор Александър Дяковски – за това, че правите всичко възможно, за да бъде зала „Балканстрой“ пълна с млади хора. Пожелавам ви успех и на мача утре срещу шампиона „Левски Лукойл“. Горди сме с успехите ни и в борбата, леката атлетика, имаме страхотни постижения в шаха, тенис на корт и таекуондо. Името на Плевен присъства вече и в плувния спорт.“, каза Мартин Митев.

Мартин Митев поздрави и петимата юбиляри – Дарин Великов, Пламен Дунчев, Илия Мирков, Тодор Здравков и Цветан Каменов, които днес бяха отличени с почетни плакети, и пожела на всички весело посрещане на Коледните и Новогодишни празници.

 

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...