Акценти
Начало / Образование / Малчуганите от ДГ „Надежда” в Плевен показаха, че знаят правилата за безопасно движение

Малчуганите от ДГ „Надежда” в Плевен показаха, че знаят правилата за безопасно движение

Под мотото „Спазвам правилата и на пътя, и в играта” в ДГ „Надежда” в Плевен днес се проведе инициатива, с която бе отбелязан Националния ден за безопасност на движението по пътищата.

„За втора поредна година в детската градина отбелязваме този ден. Децата се готвиха усърдно и с подкрепата на своите преподаватели подготвиха игри, с които ще демонстрират, че знаят как да се държат на пътя и знаят най-важните правила за тяхната безопасност”, сподели Людмила Стефанова, директор на ДГ „Надежда”.

Специален гост на събитието беше ст. инспектор Митко Иванов, който отново припомни на малчуганите правилата, които трябва да спазват когато карат тротинетка, колело или просто играят с топка близо до улицата.

Ст. инспектор Иванов беше и председател на журито за състезанието с тротинетки, в което се включиха най-големите деца от детската градина.

В  знак на благодарност за доброто сътрудничество директорът на градината връчи на ст. инспектор Митко Иванов грамота със специално изработената значка с мотото на празника „Спазвам правилата и на пътя, и в играта“.

Значки със същото мото имаха на блузките си всички малки възпитаници на ДГ „Надежда”. Днес те  показаха, че освен правилата за движение, знаят много песни и стихчета, и обичат заедно да се веселят.

 

 

Прочетете също:

10 медела за ШКК „Спартак” – Плевен от Национално първенство по шотокан карате-до

Един златен, два сребърни и седем бронзови медала спечелиха каратеките  на Шотокан карате клуб „Спартак” ...