Начало / Общество / Майки и бебета бяха специални гости за Бабинден в читалището в Победа

Майки и бебета бяха специални гости за Бабинден в читалището в Победа

Днес в Народно  читалище „Зора-1990 г.” в село Победа тържествено беше отбелязан Денят на родилната помощ. Празникът бе организиран съвместно с Кметство село Победа. Специални гости на празника бяха майките  на родените през отминалата 2019 година бебета. Двата колектива са щастливи, че през предходната година са родени 6 деца, чиито семейства живеят постоянно в селото.

Домакините от  Читалището и Кметството се погрижиха да бъде спазена символиката на празника, като посрещнаха майките с пита и мед. Бяха поднесени специални благословии към бебетата, с които организаторите ги орисаха да са здрави и честити, хубави и даровити! На децата бяха вързани гривнички от червен конец, носещ здраве и късмет, както и сребърни буквички с техните имена. Майките получиха цветя, в знак на благодарност, че са дарили един нов живот. Майките благодариха за днешния специален ден, който ще остане скъп спомен.

Село Победа от години е привлекателно място за живеене и както се увеличава с нови жители, така и се обновява с новородени.

Прочетете също:

Община Плевен проверява сигнал за неприятна миризма в жк „Сторгозия“

Служителите на отдел „Екология“ при Община Плевен извършват проверка по сигнал за неприятна миризма, подаден ...