Акценти
Начало / Образование / Лекари споделят своя опит на първата по рода си Хайфу конференция в Медицински университет – Плевен

Лекари споделят своя опит на първата по рода си Хайфу конференция в Медицински университет – Плевен

Първата по рода си Хайфу конференция ще се проведе в Медицински университет – Плевен през месец април, съобщават от учебното заведение. На 22 април Медицински университет – Плевен съвместно с МБАЛ „Света Марина“ – Плевен ще бъде организатор и домакин на първата по рода си международна Хайфу конференция на тема „Хайфу терапия: клинична практика и бъдещи перспективи“, която ще се проведе в Телекомуникационния ендоскопски център. Официалният език на форума е английски, като участие ще вземат много чуждестранни лектори.

Целта е екипът на Хайфу Център при МБАЛ „Света Марина“ – Плевен да представи натрупания 3-годишен опит в прилагането на този неинвазивен метод на термична аблация в лечението на над 350 случая на доброкачествени и злокачествени солидни тумори. Ще бъде изнесен и доклад за резултатите от двустранния научен проект, който е част от споразумение между Китайската Народна Република и Р България за научноизследователска дейност и развитие. Ще се даде възможност на лекарите, които са натрупали опит с различните клинични приложения на Хайфу терапията при лечение на миоми, рак на панкреаса в напреднал стадий, на доброкачествени и злокачествени тумори на гърдата и др., да споделят своите знания с по-широка аудитория от лекари и студенти, специализанти и докторанти, както и да отговорят на въпроси относно принципите на това иновативно лечение.

Ректорат на МУ-Плевен проф. д-р Славчо Томов е председател на организационния комитет, а членове са китайските партньори на висшето училище проф. Зечуан Мей и д-р Джоу Кун, както и екипът на Хайфу Център при МБАЛ „Света Марина“ – Плевен – чл.-кор. проф. Григор Горчев, проф. д-р Ташко Делийски, доц. д-р Добромир Димитров, д-р Хюлия Ферадова, д-р Надя Станиславова и д-р Венцислав Георгиев.

Прочетете също:

Зелен коридор за ваксинация на 30 април и 3 май

На 30 април и 3 май в МБАЛ „Свети Панталеймон“ – Плевен, ул. Трите бора ...