Начало / Икономика / Куклено шоу учи деца да събират разделно отпадъци

Куклено шоу учи деца да събират разделно отпадъци

Безплатното куклено шоу „Приказка за юначета с празни тумбачета” ще могат да видят децата от Плевен на 17 май, петък.  Представлението е част от пролетното турне на „Театър на приказката – София”, организирано  по инициатива на „Екопак България” и се провежда в партньорство с общините Плевен, Ботевград, Своге, Тутракан, Правец, Панагюрище, Тетевен, Пещера, Стрелча.

Образователната пиеса разказва историята на три симпатични животинчета – Хартояд, Пластоядка и Стъклояд, които живеят в парка и се „хранят” с отпадъци от опаковки.

Героите са лица на кампанията „Нахрани ме разделно!” и са добре познати от цветните контейнери за разделно събиране на отпадъци на „Екопак България”. Децата ще влязат в ролята на спасители на планетата и заедно с обичаните приказни герои ще се научат как да разделят по вид отпадъците. Те ще разберат и как хората с действията си могат да помогнат на природата. След представлението ще има танци и игри.

Входът е свободен, а всеки ще си тръгне с подарък – комикс книжка с игри.

„Приказки за юначета с пълни тумбачета” пътува из българските градове пета поредна година. За този период актьорите от „Театър на приказките” са обучили над 5 000 деца на възраст от 4 до 8 години.
В Плевен кукленото шоу ще започне в  10.30 часа на площад „Възраждане”. При лошо време ще е в зала „Катя Попова”.

Прочетете също:

Пешеходка пострада при пътен инцидент в Згалево

На 28 май 2020 година в 16:20 часа в село Згалево 37-годишен водач на „Опел ...