Акценти
Начало / Крими / Конфискуваха контрабандни цигари и тютюн

Конфискуваха контрабандни цигари и тютюн

На 24 октомври служители от Второ РУ – Плевен и РУ – Кнежа проведоха специализирана полицейска операция по линия „Разпространение на акцизни стоки – цигари без бандерол“, информира пресцентъра на полицията. Извършени са проверки в частни имоти и в магазин в село Бреница и на кооперативен пазар в Плевен. В 12.00 часа в село Бреница служители на РУ – Кнежа са проверили търговски обект в село Бреница, където в найлонов плик до хладилна витрина са намерени 4 кутии с цигари марка „Bellagio“ 80 мм, съдържащи общо 80 броя къса цигари и 9 кутии с цигари марка „Corset“ 100 мм, съдържащи общо 180 броя къса цигари без акцизен бандерол. Кутиите с цигари без акцизен бандерол са предадени с протокол за доброволно предаване от продавач в магазина. За извършената проверка е уведомен дежурен прокурор от РП – Кнежа. Нанесена е щета на републиканския бюджет в размер на 105, 18 лв. По случаят е образувана преписка за престъпление по чл.234, ал.1 от НК. Работата по случая продължава.

В 13.00 часа е извършена проверка и в частен дом в селото, обитаван от 59-годишен.  В двора на имота, до клетка за кучета са намерени 50 кутии с цигари марка „Corset“ 100 мм, съдържащи общо 1 000 къса цигари без акцизен бандерол и 30 кутии с цигари марка „Bellagio“ 80 мм, съдържащи общо 600 броя къса цигари без акцизен бандерол. Тютюневите изделия са предадени с протокол за доброволно предаване. За извършената проверка е съставен протокол по чл.83 от ЗМВР и уведомен дежурен прокурор от РП – Кнежа. Нанесена е щета на републиканския бюджет в размер на 646, 20 лв. По случая е образувана преписка за престъпление по чл.234, ал.1 от НК. Работата по случая продължава.

На 24 октомври 2017 година за времето от 09:00 часа до 17:00 часа в Плевен е проведена полицейска операция за недопускане на разпространение на акцизни стоки без бандерол. При проверка на територията на кооперативен пазар около 13:15 часа служители на „Териториална полиция “ при Второ РУ – Плевен намират  на тротоар в кашон седем черни полиетиленови плика  със жълто-кафява суха тревиста маса, наподобяваща по цвят и мирис на тютюн с общо тегло -2.600 кг. Съставен е констативен протокол. Продължава работа полицейски инспектор.

Прочетете също:

От „Български пощи” предупреждават за фалшиви съобщения от името на дружеството

„Български пощи“ ЕАД уведомява, че се разпращат фалшиви електронни съобщения от името и/или с логото ...